Waarom heb ik 'De Wilde Roos' gekozen?

Al van kleins af aan werd ik aangetrokken door rozen. De champagneroos is altijd al mijn favoriet geweest. Mijn bruidsboeket bestond dan ook rijkelijk uit champagnerozen. Toen ik met mijn zoon in de tattooshop was voor zijn eerste tatoeage, overtuigde hij me om zelf ook een tatoeage te zetten. Hij had gelijk. Het was tijd om te doen wat ik al zo lang wilde maar nooit de moed had om het effectief ook te doen. Lichte paniek kwam in me op omdat ik totaal onvoorbereid was. Een tatoeage is wel definitief. Mijn zoon stelde me allerlei zaken voor, we bladerden in catalogi tot ik plots een ingeving kreeg. Ik vroeg de tatoeëerder om een roos te tekenen. Uit zijn losse pols tekende hij meteen een prachtige roos. Het was voor mij een schot in de roos! Een kwartiertje later liep ik fier buiten met mijn eerste tatoeage, mijn eerste roos. Later volgden er nog meer ... onder andere meer rozen.

Op een verjaardag kreeg ik van mijn dochter het boek 'De Vier Inzichten' van Don Miguel Ruiz. Daarin beschrijft de auteur dat we allemaal wild worden geboren maar vrijwel onmiddellijk door onze ouders en omgeving getemd worden. Hij noemt het indoctrinatie. Als ik vandaag terug kijk op mijn pubertijd, denk ik dat ik continu aan het proberen was om 'wild' te blijven ... iets wat niet altijd in dank door mijn ouders werd afgenomen. Ik werd dan ook de 'rebel' van de familie genoemd. Tja, als jongste van vijf ... Toen ik samen met mijn vriend - ergens rond mijn twintigste- de jeugdclub openhield, schreef hij op het whiteboard 'Wild Thing' waarmee hij naar mij refereerde. Dat was het mooiste compliment dat ik van hem heb gekregen en zal ik nooit vergeten.

Maar dan zit je in de sleur van je leven en was ik vooral bezig met voor anderen te zorgen en vergat ik compleet om 'wild' te zijn. Ik ben dan ook dankbaar dat ik dit ingezien heb en kan ik nu terug 'wild' zijn. Wild voor mij betekent mezelf kunnen zijn in al mijn authenticiteit!

Spiritueel heeft de Witte Roos ook een belangrijke betekenis. De witte roos is ‘de bloem van licht’, onvoorwaardelijke liefde en spirituele ontplooiing. Zij vertegenwoordigt de Christuskracht wat zich uit in ware liefde en puurheid van hart en geest. "De Witte Roos is het symbool van de zuiverheid en stilzwijgendheid, maar vooral ook het symbool van het zuivere licht van de Opperbouwmeester des Heelal

De film 'Into the Wild' gaat over een jongeman die na zijn universiteitsstudies het zo beu is om alle regels van zijn ouders en maatschappij op te volgen, dat hij besluit om alles en iedereen achter te laten en gewoon met de flow te leven. Hij leeft van dag tot dag en geniet ten volle van elke dag. Morgen is morgen. Hij leeft vandaag. Hij was vrij, wild.

Een lied dat me telkens opnieuw héél diep raakt is De Roos van Ann Christy.
En uiteraard mag ik de originele versie van Amanda McBroom niet vergeten.
Wat ook origineel is, is de clip van Nick Cave & Kylie Minogue gebaseerd op een film.

Wil je totale ontspanning ervaren? Boek een Tantrische massage en geniet!
 
Contact