ALICE IN WONDERLAND

Een lieve kennis van mij krijgt op regelmatige tijdstippen boodschappen door van bovenaf. Via haar pen komt deze tekst tot stand en stuurt ze deze naar mij om wereldkundig te maken. Telkens opnieuw raakt het me en maakt het me weer bewust van wat we hier in dit leven komen doen.

Ik: Met wie spreek ik?

Antwoord: Met Alice in Wonderland.

Ik: Is dit een grap?

Antwoord: Denk het niet. Volgens mij ben ik precies wat jij nodig hebt.

Ik: Hoezo?

Antwoord: Geloven dat iets kan, is genoeg om het te laten gebeuren. De slimste mensen zijn zij die leven in dat geloof. Kinderen weten dat sprookjes bestaan. Het

gaat pas bergaf wanneer ze stoppen daarin te geloven.

Ik: Moet ik dan weer in sprookjes geloven?

Antwoord: Precies! Zie jezelf als een prinses. Omringd door mooie dingen. Door al die dingen die je voor jezelf

wenst. Droom ervan. Droom erin. Droom jezelf in de droom. Dat is wat Alice in Wonderland ook deed. Het werkte toch voor haar?

Ik: Ik ken dat sprookje niet precies.

Antwoord: Maakt ook helemaal niet uit. Jouw droom is die van een ander niet. Ik reik je alleen een tool aan. En het is er eentje die werkt. Geloof me maar. Het universum zit zo eenvoudig in mekaar. Als een echo of een boemerang. Jij vraagt, wij draaien. Het is zo simpel als dat. Denk dus na. Wat wil je echt in het diepste van je hart? Wat maakt dat jij je voelt als een prinses? Is het rijkdom? Pas op, word niet rijk en dom, maar liever rijk alom. Alom en overal. In alle situaties. Rijk zijn van geluk, lijkt je dat ook niet het beste wat er is? Word zo rijk als je wil, maar bewaar altijd je geluk.Leef in eenvoud en in stijl. Leef als een kind dat door iedereen wordt bemind.

Ik: beetje lastig lijkt me zo, om weer te leven als een kind.

Antwoord: Ja en nee. Denk niet dat een kind geen verantwoordelijkheid draagt. Dat doet het wel. En veel meer dan je denkt. Het draagt in grote mate bij tot het geluk van velen rondom hem of haar. En een kind neemt die taak heel serieus. Kinderen zijn daar uren en dagen mee bezig. Weliswaar op een speelse manier, doch met de allergrootste ernst en met een bepaald resultaat in het vizier. Had je het ooit bekeken op die manier?

Ik: Wauw! Je hebt helemaal gelijk! Kinderen kunnen ook zo verwonderd zijn en zo praktisch tegelijk.

Antwoord: Ja! Kijken met de ogen van een kind is het wonderbaarlijke wat er is. Het opent je hart tot in haar kern. En het doet andere harten opengaan. Kinderen staan dichtbij God. Wat men eigenlijk bedoelt, is dicht bij de kern en zodoende dichtbij zichzelf. Waarom denk je, lief volwassen mens, dat men zegt: 'vind het kind in jezelf'? Denk je nu echt dat er van ons wordt verwacht dat we ons kinderachtig gaan gedragen? Maar neen! Kijk gewoon wat kinderen doen, waar ze echt mee bezig zijn en vooral de manier waarop ze dat bereiken. Ga daar terug naar toe en en je komt heel ver.

Namaste.

Wil je totale ontspanning ervaren? Boek een Tantrische massage en geniet!
 
Contact