ENERGIE OF CHI OF QI IS JE LEVENSKRACHT!

Dat we levenskracht hebben, weten we. Dat we dit zelf kunnen beïnvloeden en dat dit beïnvloedt wordt door onze omgeving, zelfs door onze voeding, weten we misschien niet. Toch is het zo en je kan dit ook vrij makkelijk testen. Heb je niet dat je je na een boswandeling plots veel beter voelt, meer energie hebt, positiever denkt. Of als je eens een week gezond eet, je je beter in je vel voelt en helderder kan denken?

Een aantal jaren geleden intrigeerde me dit en wilde ik hier meer over leren. Na wat surfen vond ik een tweedaagse opleiding Shin Do in Amsterdam. Daar leerde ik vanuit de Chi of Qi of prana te handelen. Het voelde voor mij thuiskomen. Als je goed in je kracht staat, zie je de zaken in een ander (lees beter) perspectief. Je bent dan beter in staat om in oplossingen te denken in plaats van in problemen. 

Dat we niet elke dag even monter en opgewekt zijn, is meer dan normaal. Het leven is niet altijd rozengeur en maneschijn. En soms moeten we ons door een moeilijk moment hijsen. Wat we meemaken heeft een effect op onze chakra’s die dan even wat minder in evenwicht zijn. Het kan dan aangewezen zijn om deze even terug opnieuw goed te laten draaien.

Ons lichaam is in staat om zichzelf te helen maar het kan soms fijn zijn om dit door een ander in gang te zetten. Op die manier geef je jezelf eens aandacht en aandacht verdien je. Je kan pas goed voor een ander zorgen als je zelf goed in je kracht staat. Ik spreek uit ervaring.

Wil je meer weten of dit zelf ervaren? Kom eens langs op mijn praktijk.

Wil je totale ontspanning ervaren? Boek een Tantrische massage en geniet!
 
Contact