GARBAGE IN, GARBAGE OUT

Het is ondertussen bijna 2 jaar geleden dat ik de diagnose Lupus (auto-immuunziekte) kreeg waarbij de dermatoloog me meedeelde dat dit ongeneeslijk was en ik voor de rest van mijn leven niet meer in de zon mocht zitten. Ik voelde meteen weerstand. Tja, IK zou IK niet zijn als ik me niet uitgedaagd voelde om het tegendeel te bewijzen. Ongeneeslijk? My Ass. Vergeet het maar dat ik niet in de zon ga zitten.

Enkele weken later vertelde ik dit verhaal aan een vriendin bij wie ik op bezoek was en ze bevestigde me mijn gevoel. Zij had Multiple sclerose en is er helemaal vanaf geraakt … gewoon door haar voeding aan te passen?! Mijn oren floten. Ik bestelde die avond nog meteen het boek waarin het allemaal haarfijn uitgelegd stond door een dokter die zichzelf genezen had van MS. En het kookboekje bestelde ik er maar meteen bij.

Ik deed meerdere pogingen om anders te gaan eten zoals het in dat boek beschreven stond maar liep tegen mezelf aan. Ik kon al het ‘lekkers’ niet altijd opgeven, vond het allemaal veel te moeilijk en te duur. Elk excuus greep ik aan. Alle pogingen om het eens totaal anders aan te pakken waren tijdelijk. Begin maar eens gluten- & lactose vrij te eten in onze maatschappij. Maar ik voelde dat ik nog iets ontbrak maar kon er de vinger niet op leggen… nog niet.

Een 10-tal maanden daarna ontmoette ik een nieuwe vriend die zoveel wist van gezonde voeding en voedingssupplementen en mijn interesse was weer gewekt. Ik voelde ook de moed terug komen. Hij kon het dus het is haalbaar! Hij mediteerde en deed yoga oefeningen dagelijks. Door een week met hem op vakantie te gaan naar een eco camping in het prachtige Zuiden van Frankrijk, kon ik deze levensstijl aan de levende lijve ervaren. Niet alles was altijd even leuk (zoals opstaan om 6 u ’s morgens 😊). Maar na enkele dagen voelde ik iets in mij veranderen. Ik begon te beseffen dat niet alleen voeding belangrijk is maar ook de manier van denken en leven. En nu kan je zeggen dat ik dat allemaal toch al wel wist en dat klopt. Het verschil is dat ik het nu echt intens ervaar. Ik had het tot dan toe nooit volledig zelf geïntegreerd, niet op dat niveau. Er was iets in mij verschoven.

Beetje bij beetje veranderde mijn voedingspatroon, deed ik elke ochtend Kundalini Yoga en probeerde te mediteren. ik veranderde niet alleen ‘wat’ ik at maar ook ‘hoe’. Dankbaarheid voor wat er op mijn bord ligt en wie er allemaal aan mee geholpen heeft om dit uiteindelijk op mijn bord te krijgen. Niet alleen met voedsel maar ook met al de rest ging ik bewuster om. Ik bleef langer stil staan bij de dingen met een leeg hoofd (dat was nieuw, haha). De actiegerichte Ann begon te genieten van ‘niks’ te doen. Nu noem ik dat ‘niks’ doen ‘genieten’ van de kleine dingen zoals de prachtige wolkenformaties en de zonsondergangen bewonderen, een bloem die langzaam open bloeit, een bijtje dat nectar probeert te verzamelen, er is zoveel moois rondom ons ...

Vandaag kost het mij geen moeite meer om gezonder te eten of liever … eten wat mijn lichaam nodig heeft. Mijn lichaam is een tempel waar ik goed voor moet zorgen. Zowel door de juiste voedingsmiddelen maar ook door fysiek en mentaal goed in mijn kracht te staan. Angsten voor zaken die nog onbestaande zijn, heb ik achter mij gelaten (of probeer ik alleszins). Ik leef in het Nu, laat alles zijn wat het is. Ik kan alleen mezelf veranderen en daardoor misschien ook anderen inspireren.  Iedereen maakt zijn eigen keuze. Ik kies voor‘ Awakening’ en dit voelt héél juist.

 

En mijn lupus? Die is gaan lopen 😊. En ik ben ondertussen een fervente zonneklopper geworden, zelfs in bikini! Jihaa.

Ondertussen heb ik meerdere boeken gelezen over voeding en wat zo bemoedigend is, is dat ze allemaal hetzelfde zeggen over wat we als mens nodig hebben. De voordelen zijn zo uitgebreid. Het gaat niet alleen over ‘zichtbare’ of ‘gekende’ ziektes genezen maar ook de ‘onzichtbare’ zoals depressie, burn-out, allergieën, … noem maar op.  En allen spreken ze over de combinatie van voeding voor lichaam en geest. Het ene gaat niet zonder het andere.

Als ik nu terugblik dan begrijp ik het leven weer een stukje beter. We komen de juiste mensen op de juiste momenten tegen. Life is a journey! Zo was het geen toeval dat ik die dag bij mijn vriendin op bezoek was en een tijdje later die nieuwe vriend leerde kennen. Alle levenservaringen brengen ons dichter bij het Bewust worden van Wie we zijn, Waarom we hier zijn, Wat we hier komen leren.

Mijn verhaal is misschien dan weer een inspiratiebron voor iemand anders. Wie weet? Alles is goed zolang het maar uit liefde gedaan wordt. Liefde voor jezelf, voor de ander en voor de natuur want ja … we zijn allemaal onlosmakelijk verbonden. Mooi toch?

Bliss to all of you!

Ann

 

Mijn inspiratiebronnen:

Hetamazonemedicijn – Alberto Villoldo

Medicalmedium Cleanse to Heal – Anthony William

The WahlsProtocol – Terry Wahls

Lessonsfrom a Living Lemuria – Magenta Pixie

Wil je totale ontspanning ervaren? Boek een Tantrische massage en geniet!
 
Contact