HET IS NU AL GOED!

Onlangs las ik een tekst over dat we beter zeggen ‘Het is nu al goed’ in plaats van ‘Het komt wel goed’.

Het bleef in mijn hoofd hangen. Ik probeerde het uit en het heeft inderdaad een totaal andere impact. Hoe zo een kleine zinswijziging zo’n groot verschil kan maken.

Hoe komt dat dan?

Wel, het helpt om in ‘het moment’ te zijn, in het ‘nu’. Je staat op die manier even stil bij het moment zelf. Alles om je heen, de mensen met wie je praat, de dingen die je doet, dat is het leven, nu, op dit moment.

Daarnaast helpt het om ook niet te oordelen.

Er is een verschil tussen ‘het komt wel goed’ en ‘het is nu al goed’. Het komt wel goed impliceert dat je vertrouwen hebt in de toekomst maar tegelijkertijd zeg je dat het nu nog niet goed (genoeg) is en dat het dus beter of anders moet. Juist door te zeggen ‘het is nu al goed’ aanvaard je het moment zoals het is. Je hebt er geen oordeel over.

Het straalt dankbaarheid uit. Het zinnetje ‘het is nu al goed’ maakt kleine momenten mooi. Een mooie vlinder die rond je fladdert, een collega die langsloopt, een telefoontje van een dierbare vriendin, … Het vervult je met dankbaarheid voor de kleine momenten waar je anders nooit bij stil staat.

Maar klopt het wel? Het is toch niet altijd goed?

Soms zeg ik wel eens iets waar ik spijt van heb, of heb ik met de hamer op mijn vinger geslagen. Er zijn wel meer momenten dat het niet gaat zoals ik wil dat ze gaan.Toch kan ik ook hier weer iets mee doen. Als ik de dingen accepteer die mij overkomen, gaat het weer makkelijker om verder te gaan. Dat betekent niet dat ik het eens ben met wat er gebeurd is, maar ik laat het idee los dat het anders had moeten zijn, dat ik me er niet meer tegenverzet. Ik accepteer dat ik nu, op dit moment, hier ben, in deze situatie. Eigenlijk doe ik niets anders dan rustig blijven, waardoor het dan ook weer makkelijker wordt om te zien wat ik moet doen om de situatie te verbeteren. Op die manier heb ik veel zaken teruggevonden waarvan ik niet meer wist waar ik ze had gelegd.

Probeer het zelf maar eens uit!

Liefs,

Ann

Wil je totale ontspanning ervaren? Boek een Tantrische massage en geniet!
 
Contact