HOE STA JIJ IN HET LEVEN?

Voel jij je goed in je vel? Durf jij volledig jezelf te zijn? Jouw waarheid te vertellen? Of praat je de mensen naar hun mond? Doe je er alles aan om in de smaak te vallen bij anderen? Wil je je geliefd voelen? Ben je tevreden met wat je doet in je gezin, voor je partner, voor je werk? Vind je dat je partner niet voldoende van je houdt of niet genoeg aandacht heeft voor jou? Lig je met jezelf in de knoop?

Hoe voel je je op het einde van de dag, week? Ben je uitgeput? Depressief? Heb je geen energie meer?

Mijn ervaring leert me dat alle zorgen, ruzies, hartpijn, frustraties, uitzichtloosheid, … en zelfs ziektes terug te brengen zijn tot het niet bewust zijn van zichzelf. Wie ben ik eigenlijk? Wat zijn mijn talenten, mijn drijfveren? Hoe zie ik mezelf? Ben ik tevreden met mezelf? Hou ik van mezelf? Zorg ik voor mezelf of geef ik mezelf weg?

Oorzaken

De oorzaak van hoe dit is gekomen, hoeven we niet ver te zoeken. De maatschappij waarin we leven zorgt er wel voor dat we onszelf verliezen. Het begint al bij onze opvoeding. Onze ouders die het beste voor ons willen maar niet beseffen dat ze net het omgekeerde doen als ze vasthouden aan de (hoge) standaarden die de maatschappij ons oplegt … of liever, die we ons ‘laten’ opleggen. We moeten presteren op school, goed zijn in wiskunde, ook al ligt dit vak ons niet en zijn we beter met onze handen. Liever ons kind pushen en stress bezorgen om toch maar een ASO richting te laten volgen en dan nog liefst in de moeilijkste school steken, dan naar een beroepsschool laten gaan. Want wat gaan onze vrienden wel niet zeggen! En we leren ook al van jongs af aan om onze gevoelens te verbergen. Huilen staat niet! Je mag je niet zwak tonen. Is verdriet hebben dan een zwakte?

Eerlijk? We doen het onszelf aan. We hebben altijd een keuze. Helaas is de druk van onze omgeving zo hoog, dat het wel de makkelijkste keuze is… Maar is het de juiste? Kijk maar eens rond. Hoeveel burn-outs, ziektes, depressies, scheidingen, zelfmoorden ken je in je directe omgeving? Of heb je er zelf mee te maken, of je kind, of je partner?

Hoe leef jij?

Leef jij in een waanbeeld, een oordeel, een verwachting of een eis? Dan leef je in angst en angst is liefdeloosheid. Zolang je onbewust leeft, lijkt het leven voor jou een gevecht, iets wat je overkomt en waar je geen impact op hebt.

Als je bereid bent om bewuster te worden van jezelf en het leven, ga je ontdekken dat het leven een geschenk is en kan je leven vanuit je eigen drijfveren en dat is wat je ziel nodig heeft.

Hoe doe ik dit?

Er is een uitweg. Maar ze is niet makkelijk. Ze vraagt om bij je naar binnen te kijken. Hoe leef ik? Geef ik mezelf weg of volg ik mijn hart? Hoe zit het met mijn gedachten, woorden en daden? Welke lading geef ik deze?

Besef dat het allemaal om het bewustzijn draait. We hebben altijd eenkeuze. Keuze om uit de normering te stappen en vanuit onszelf te leven.Doen wat goed voelt. Het begint bij je gedachten. Hoe denk ik? Eerder positiefof is al ons ongeluk de schuld van een ander? We zijn tenslotte ALTIJD verantwoordelijk voor onszelf. En ja, soms overkomt ons iets ernstigs dat we niet hebben gewild, laat staan veroorzaakt. Ook dan hebben we de keuze om te beslissen hoe we hiermee omgaan. Het leven is een aaneenschakeling van ervaringen, goede en slechte. En ervaringen zijn er om uit te leren, vallen en weer opstaan.

Leef vanuit je essentie!

Door bewust te worden van wie we zijn, gaan we authentiek leven en trekken we de juiste dingen aan zodat we gaan leven volgens onze zielsbestemming. Echt authentiek leven betekent ook dat je open zal moeten zijn over je diepste verlangens, behoeftes en gevoelens.

Mijn ervaringen

Ikzelf heb door vele woelige waters gezwommen en heb ervaren dat door het bewust te worden van mezelf, wie ik ben, hoe ik denk, wat mijn drijfveren zijnen waar ik energie van krijg, de omgeving anders op mij begon te reageren. Ik trek andere mensen en situaties aan die veel beter bij me passen. Ik kan nu gewoon mezelf zijn en dat geeft een enorme kracht en uiteraard ook een fijn gevoel. Een gevoel dat het goed is hoe ik ben. Natuurlijk zijn er nog altijd situaties die me uit mijn evenwicht halen maar door mijn keuze om hier op een authentieke manier mee om te gaan vanuit mijn hart en diep in mezelf te gaan zoeken wat die situatie voor mij betekent en wat mijn aandeel hierin is of wat ik hieruit moet leren, zorg ik ervoor dat ik weer snel in balans kom.

Als het voorgaande jou raakt en je kiest ervoor om uit je vastgeroeste patronen te stappen maar het boezemt je angst in om hieraan te beginnen, dan help ik je graag verder om op je eigen tempo het leven met een andere blik te bekijken, je eigen gedachten te onderzoeken, je patronen bloot te leggen… je bewust te worden van wie je werkelijk bent.

Liefs,

Ann

 

Wil je totale ontspanning ervaren? Boek een Tantrische massage en geniet!
 
Contact