LEEF IN HARMONIE MET JEZELF EN JE OMGEVING

Juist genoeg

Beoefen de kunst van het juist genoeg, niet meer en niet minder. Aanvoelen wat je lichaam en ziel echt nodig hebben - dat is een kwestie van mindfulness. Dus onderzoek jezelf, bepaal wat je werkelijke behoeften zijn en waar je alleen maar achter ego-impulsen aanholt. Vervul de eerste en beperk de laatste. Verwen jezelf als het nodig is en oefen zelfbeheersing als het kan. Zoek naar jouw optimum: een natuurlijke staat van moeiteloosheid, je sweet spot tussen te veel en te weinig.

Geen praatjes

Luister, neem de tijd om te horen wat anderen zeggen. Als er niets belangrijks te zeggen is, zeg dan niets. Ongemakkelijk, die stilte? Ontspan. Er zijn meer vormen van contact mogelijk dan alleen praatjes. En zeg eens nee. Niet uit onaardigheid maar voortkomend uit eerlijkheid. Een ‘nee’ die niet betekent ‘ik houd niet meer van je’ of ‘ik doe het toch niet’, maar gewoon alleen maar ‘nee.

Zen-tempo

Vertraag je tempo tot een gezond en evenwichtig niveau. Laat je niet opjagen, las regelmatig korte verfrissende pauzes in. Als je in een team werkt, wees dan bewust van wat het team nodig heeft van jou, niet alleen wat jij nodig hebt van het team. Offer jezelf niet op maar zoek naar de grootst mogelijke harmonie van het geheel waarin ook jij het beste kunt bloeien.

Uit het boek 'Lagom' van Lola Akerström

Wil je totale ontspanning ervaren? Boek een Tantrische massage en geniet!
 
Contact