LENTEKRIEBELS

Voelde jullie dit afgelopen weekend ook? De temperaturen waren aangenaam en de zon liet zich eindelijk voor een iets langere tijd zien. Dat spoorde mij aan om in de tuin te werken. Onkruid wieden en ja … zelfs gras al afgereden voor de eerste keer. Wat voelde dat heerlijk aan om met mijn handen in de aarde bezig te zijn en prachtige rupsen en regenwormen tegen te komen terwijl de vogels hun mooiste liederen zongen. Ik zag een vogel vliegen naar zijn nest in een hoge boom om dit klaar te maken voor zijn kroost die er binnenkort in moet vertoeven en ’s avonds werd ik getrakteerd op een prachtige ondergaande zon (zie foto).
     


     
     
     Zo ben ik uren bezig geweest alleen met mezelf (zonder gsm in de buurt)in nauw contact met de prachtige natuur zonder bezig te zijn met de zorgen van vandaag. Want we kunnen er niet omheen. Je kan de radio, TV of internet niet aanzetten of ze slaan rond je oren met informatie en richtlijnen over het C-virus.
     
     Dit zal verregaande gevolgen hebben op vele vlakken. Daar is geen twijfel over. Voor mij persoonlijk betekent het dat ik mijn unieke reis van een maand naar Peru/Ecuador moet laten varen. Het is wat het is. Dat was een serieuze uitdaging voor mij om in te voelen wat dit nu met me doet. Ik heb er geen controle over dat dit me overkomt maar ik heb wel een keuze hoe ik  ermee omga. Ik heb gekozen voor overgave en acceptatie.  En zodra ik die keuze gemaakt had, kreeg ik al allerlei ideeën wat ik de volgende weken kon doen en voelde veel rust.
     De eerstkomende periode zal zorgen dat er meer tijd vrij komt. We kunnen niet meer vluchten naar cafés, discotheken en dergelijke. Je kan natuurlijk kiezen om te gaan binge watchen maar je kan ook kiezen om naar binnen te gaan in jezelf. Je leven op een lager tempo zetten. Misschien wat kasten uit te ruimen en zo ‘verloren’ spulletjes terug tegen komen. Hoe trager je gaat leven, hoe meer je intuïtie zich gaat ontwikkelen en daaruit volgend ga je ook weer nieuwe ideeën ontwikkelen.
     
     Kan je besmetting vermijden?
     
     Tja, misschien kan je jezelf in quarantaine plaatsen. Dat is een optie. Maar alleen is toch maar alleen. Ik maak me het meeste zorgen over het sociaal isolement      want dat is wat ik rondom mij zie gebeuren. Grootouders die niet meer mogen bezocht worden. Een groep mensen die juist nog opleven van het bezoek dat ze mogen ontvangen. Uiteraard moeten we voorzichtig zijn maar laat vooral je hart spreken en dan met gezond verstand juiste beslissingen nemen.
     
     Wat kan je doen om jezelf te beschermen?
     
     Angst is een factor die je zwak maakt. Het zorgt ervoor dat je cortisol gehalte de lucht in gaat en als dit blijft aanhouden, heeft dit nefaste effecten op vele vlakken waaronder je immuunsysteem. Dus, ga niet mee in de angst en blijf dicht bij jezelf in deze moeilijke periode.
Je kan daarnaast je immuunsysteem een boost te geven. China heeft ontdekt dat Vitamine C een goede beschermer is.  Wat ik doe is een mix van vitamines nemen die het totale immuunsysteem versterkt. Eet daarnaast gezond en zorg dat je je stress onder controle houdt en hoe kan je dat beter dan door een zalige, ontspannende energetische massage 😊?
      
In liefde & balans,      

Ann

Wil je totale ontspanning ervaren? Boek een Tantrische massage en geniet!
 
Contact