LOSLATEN… MAKKELIJK TOCH?

Elk huisje heeft zijn kruisje. Dat is nu zo, dat hoort bij het leven. Bij de één zal het kruis wat zwaarder doorwegen dan bij de ander maar we hebben allemaal ons deel te verwerken tijdens ons leven.

Ik krijg regelmatig de vraag, “ik weet wel dat ik moet loslaten maar hoe doe ik dat? Volgens mij heb ik het allemaal een plaats gegeven, in een potje gestopt en een dekseltje erop geplaatst. Maar toch komt het dan weer te pas en te onpas naar boven en dan weet ik geen raad meer met mezelf”.

Loslaten is inderdaad niet evident. Een hooggevoelig persoon heeft het hier dan weer moeilijker mee dan iemand die luchtiger door het leven gaat. En toch is het belangrijk om de nare zaken die je hebt meegemaakt in het verleden, los te laten. Dat is nodig om vandaag krachtig in het leven te staan en … om niet in gelijkaardige situaties te belanden!!!

Je kan al starten met aanvaarding. Het verleden kan je niet veranderen, alleen het nu. Aanvaarden dat wat gebeurd is,  voorbij is en ook je aandeel hierin aanvaarden. Jezelf of anderen verwijten, brengt je geen stap verder. Integendeel…

Daarnaast moet je jezelf en de anderen vergeven. Het is gebeurd en jij, noch de betrokkenen kunnen niets meer aan wat gebeurd is, veranderen. Je kan iemand anders ook niet veranderen, alleen jezelf, dus begin daar alvast mee.

En dan rest er nog dankbaar zijn. Dankbaar dat je nu staat waar je staat. Dankbaar voor wat het leven jou nu nog te bieden heeft. Want de kosmos heeft voor ieder van ons iets in petto, hoe ongelooflijk het soms kan klinken. Elke dag minimaal 3 zaken opsommen waar je die dag dankbaar voor bent. Dat kunnen kleine zaken zijn. Focussen op wat wel goed is gelopen deze dag.

Dit alles helpt je in je verwerkingsproces en zal je terug krachtiger maken. Het is uiteraard niet simpel. Ik kan me best inbeelden dat voor iemand die iets héél ernstigs heeft meegemaakt en nu bijvoorbeeld in een rolstoel zit, zoiets heeft van … bullshit … als dat het leven voor mij in petto heeft, dan wil ik niet meer leven. En toch, ik heb al zoveel getuigenissen gelezen van mensen die echt wel héél ernstige zaken hebben meegemaakt en doordat ze loslaten, vergeven en dankbaar zijn, nu zeer krachtig in het leven staan.

Probeer het maar!

Wil je totale ontspanning ervaren? Boek een Tantrische massage en geniet!
 
Contact