MEESTERSCHAP IN LIEFDE

Ik heb net het boekje ‘Meesterschap in Liefde’ gelezen. Ik kan het alleen maar iedereen aanraden om het te lezen. Hoe Don Miguel Ruiz het allemaal op zo’n éénvoudige manier kan uitleggen, en hoe wij het onszelf toch zo moeilijk maken, is het raadsel van het Leven.

Ik pik er enkele stukjes uit die ik alvast met je wil delen.

Het helingproces bestaat uit 3 simpele zaken: de waarheid, vergeving en zelfliefde. Als we die drie zaken beoefenen, zal de wereld helen en ooit niet langer een psychiatrische instelling zijn!

Waarheid

Je begint met de waarheid in jezelf te oefenen om je wonden te helen. Als je eerlijk bent tegenover jezelf, ga je zien dat alles is zoals het is en niet zoals jij het graag wilt zien. De waarheid in deze wereld is relatief – ze verandert voortdurend omdat we in een illusoire wereld leven. Wat nu waar is, hoeft later niet meer waar te zijn. Ons ontkenningssysteem is zo krachtig en zo sterk dat het heel gecompliceerd wordt.

Vergeving

De enige manier om je wonden te helen is via vergeving. Je komt met allerlei redenen en rechtvaardigingen waarom jij dat niet kunt, maar dat is niet de waarheid. De waarheid is dat je niet kunt vergeven omdat je geleerd hebt niet te vergeven. We werden nochtans met dat vermogen geboren. Het is nu een kwestie van trots. En waarom? Omdat onze persoonlijke belangrijkheid groeit als we niet vergeven. En wie lijdt hier het meeste onder? Wijzelf natuurlijk.

Zelfliefde

Liefde is het medicijn dat het helingsproces versnelt. Onvoorwaardelijke liefde, dus niet: ik hou van je ALS … We kunnen enkel ten volle van anderen houden als we van onszelf houden. Daarom begint alles met zelfliefde. Liefde die uit jezelf komt is de enige manier om gelukkig te zijn. Onvoorwaardelijke Liefde voor jezelf. Je verzet je niet langer tegen het leven. Je wijst jezelf niet langer af. Je loopt niet meer beladen met schuldgevoel rond. Je aanvaardt gewoon wie je bent en je aanvaardt ieder ander zoals die is.  

Het uiteindelijke resultaat is dat we ons 'vrij' gaan voelen. Uiteraard is het een proces van vallen en opstaan maar we kunnen alleen maar ons best doen en hier zoveel mogelijk naar streven. Ik heb er zelf ervaring mee en het is inderdaad een wereld van verschil.  En dan verval je weer af en toe maar zodra je ermee kennis gemaakt hebt, wordt het wel altijd wat makkelijker :-).

Wil je een steuntje in de rug? Ik wil je graag begeleiden in dit proces.

Liefs,

Ann,

Wil je totale ontspanning ervaren? Boek een Tantrische massage en geniet!
 
Contact