NIET STREVEN NAAR 'GELUKKIG ZIJN' MAAR BETEKENIS HEBBEN IN HET LEVEN IS VAN BELANG

Wat van belang is in ons mensenleven is betekenis hebben in het leven. Een betekenisvol leven leiden, is een verantwoordelijk leven omdat je jezelf committeert aan iets groter.

Wat is het verschil tussen geluk en betekenis?

Geluk is een positieve emotie en een mentale staat van zijn die komt en gaat. Daarom kunnen we geluk simpelweg niet nastreven. Het is een consequentie van dingen die we doen of meemaken. Voorbeeld rijkdom nastreven, spullen kopen, … Dit is echter een leeg en dikwijls tijdelijk geluk. Iedereen kent de uitdrukking: Geld maakt niet gelukkig. Maar wat dan wel? Een betekenisvol leven leiden. Je hoeft hiervoor niet rijk te zijn maar het kan wel 😊… zolang je maar betekenis geeft aan je leven.

Waarom?

Een betekenisvol leven bevredigt 3 behoeften. Het geeft je een gevoel dat je leven waardevol en nuttig is. Je draagt bij aan een hoger doel of plan dat bijdraagt aan het welzijn van anderen. Je voelt je onderdeel van een groter verhaal en begrijpt wie je bent en waar je vandaan komt.

Hoe geef ik betekenis aan mijn leven?

Door ons levensdoel te leven!

Iedereen heeft gaven en talenten gekregen en het is onze taak om ze te gebruiken om de wereld mooier en beter te maken.

We hebben allemaal een levensdoel wat niet meer of minder is dan onze levensenergie richten op zaken die voor ons van wezenlijk belang zijn. Dit doel heeft meestal iets te maken met leren vollediger, dieper en constanter onvoorwaardelijk lief te hebben. Het doel van ons leven openbaart zich op die momenten waarop we ons hart open stellen voor iets waar we het voorheen gesloten hielden.

Het doel van ons leven is zo volledig, bewust en authentiek mogelijk te leven.

Tijdens mijn sessies help ik mensen bewuster worden van wie we zijn, wat onze drijfveren zijn en dat de impact van de manier waarop we denken oh zo belangrijk is. Patronen doorbreken is hierbij vaak van toepassing. Transformatie is mogelijk als we naar onszelf durven kijken. Telkens ik een cliënte gaandeweg zie transformeren, word ik intens gelukkig en ben ik bewust van mijn taak hier in dit leven.

In liefde,

Ann

Wil je totale ontspanning ervaren? Boek een Tantrische massage en geniet!
 
Contact