SCHADELIJKE GEDACHTEN DIE WE ELKE DAG WEL HEBBEN

Voor mij en vele anderen is dagelijks bij het wakker worden vaak onze eerste gedachte: “Ik voel me niet uitgeslapen.” en/of: “Ik heb te weinig tijd.” We besteden het grootste deel van ons leven met aanhoren, uitleggen, klagen en zorgen maken over dat we tekort hebben. Zelfs voordat we rechtop in bed zitten, voordat onze voeten de vloer raken, voelen we ons niet toereikend, lopen we achter, zijn we reddeloos verloren, ontbreekt er iets… (wat dan?). Dus wat begint met een eenvoudige opmerking over een druk en jachtig leven, of zelfs een uitdagend leven, groeit uit tot een monsterlijke garantie voor een onvervuld leven.

Herken je dit?

Overweeg eens het volgende:

Wanneer jouw hersenen gericht zijn op wat je niet hebt of niet kan, dan train je je gevoel dat je tekort komt en zoek je bevestiging van het idee dat je meer ‘van alles’ nodig hebt of meer 'moet kunnen'. Door je te focussen op wat je in je leven graag anders wenst, wijs je onbewust alles af wat je al hebt of kan.

Deze denkwijze leidt naar steeds meer van deze gedachten, waardoor je het gevoel krijgt dat je alleen maar problemen hebt, dat niets werkt, dat je niets kan, dat andere mensen het wel allemaal hebben of kunnen, behalve jij, want jij kan en mag het allemaal niet hebben of kan het niet. Als je nagaat dat we ongeveer 60.000 gedachten per dag hebben, dan is dat HEEL VEEL negativiteit.

Richt je aandacht op dankbaarheid

Stel dat je ’s morgens wakker wordt en je eerste gedachte is: Ik ben blij en dankbaar dat ik hier nu ben of Wat ga ik vandaag creëren? of Ik hou van je, je bent goed genoeg en mooi, je hebt de kracht om alles te creëren en te manifesteren wat je maar wenst. Daarmee worden je hersenen meteen ingeschakeld tot overvloed en dankbaarheid. Je hersenen richten zich dan op positieve dingen in het leven in plaats van op negatieve. Beiden kunnen aanwezig zijn, maar je kunt zelf bewust kiezen waar je je aandacht op richt.

Dat houdt niet in dat alles perfect is. Dankbaar zijn betekent niet dat je jezelf voor de gek houdt met hoe geweldig jouw leven is, het gaat erom dat je je bewust bent van wat je ècht hebt. Heb je een dak boven je hoofd? Een bed om in te slapen? Voedsel om te eten? Vrienden en familie om mee te praten? Dat is meer dan een heleboel mensen hebben. Dankbaarheid gaat over het tellen van je zegeningen en wat denk je? Hoe meer zegeningen je telt, hoe meer zegeningen je aantrekt in je leven.

Als je wakker wordt en je denkt: “Ik heb heerlijk geslapen! Ik voel me uitgerust en klaar om de dag te beginnen. Ik heb tijd zat om alles te bereiken wat ik wil!”, dan begint jouw dag met een denkgeest die kijkt naar wat je nog meer in overvloed hebt. Focus je op de positieve zaken, dan stel je je hersenen in op overvloed in plaats van op gebrek. 

‍Onze gedachten creëren onze werkelijkheid

ALLES IS PERSPECTIEF. Elke dag kunnen we keuzes maken. We kunnen kiezen vanuit een gevoel van angst en gebrek, of we kunnen kiezen te leven in liefde en overvloed.

Probeer het volgende: elke keer dat je bepaalde gedachten over jezelf hebt, verander je je die gedachten in jouw realiteit, waardoor het waarschijnlijker wordt dat je die gedachte steeds opnieuw zult denken. Daardoor wordt hetgeen je gelooft jouw waarheid die zich dan ook als zodanig zal manifesteren. Als je dus constant denkt dat je niets kunt, dat je geen vaardigheden en talent hebt, dan zijn het juist dit soort gedachten die je blokkeren.

Het creëren van een positievere kijk op het leven en wat meer vertrouwen hebben in jezelf, zal zeker tot betere resultaten leiden. Je moet eerst in jezelf geloven. Als je dat niet doet, hoe kan je dan ooit bereiken wat je wenst? Je denkgeest is hier de bepalende factor en als je je daar bewust van bent, kun je je hele realiteit veranderen.

Begin met je ochtendritueel

Als je ’s morgens wakker wordt, let dan op de eerste gedachten die bij je opkomen. Als je je dit artikel herinnert, dan denk je misschien meteen al aan voldoende hebben. Zo ja, kijk dan hoe de rest van de dag zich aan je openbaart. Het is echt geweldig om te ervaren wat deze eenvoudige verandering in je leven je kan bieden. Je zult het echter pas weten als je het probeert! De kracht van de gedachte en intentie is ècht. De vraag is dus of je hiervan gaat profiteren of dat je je vast blijft houden aan het oude. De keuze is aan jou: Kies je voor angst of voor liefde?

Wil je totale ontspanning ervaren? Boek een Tantrische massage en geniet!
 
Contact